Het verhaal achter onze kikkeroog

In het verleden zijn wij in het bezit geweest van een Mercedes 180 A uit 1957 en een Saab 96 uit 1975. Door omstandigheden en gebrek aan kennis zijn deze verkocht. Nu enkele jaren later wilden wij toch weer een oldtimer, het liefst een cabriolet. Wij zochten in verschillende bladen welke modellen wij mooi vonden. Wij kwamen toen tot de volgende modellen de MG-TC en MG-TD en de Kikkeroog.
Daar een goede MG duur is en trager dan de Kikkeroog hebben wij besloten indien deze auto ons zou bevallen wij er zo een zouden nemen.
Na er regelmatig over gepraat te hebben zei mijn vrouw, ik wil weten of er ruimte genoeg zit in zo'n speelgoedautootje. Ik zei, in een dorp verderop zit een oldtimer dealer en die heeft regelmatig zo'n auto staan. Dus als wij een keer zin hebben, gaan wij kijken. Op zo maar een middag de stoute schoenen aangetrokken en naar het bedrijf gegaan. Hier troffen wij 2 Kikkerogen aan.
1 in een opknap staat en 1 in een perfecte rijklare staat. Wij probeerden hoe de ruimte was. De ruimte viel mee en wij gingen op de fiets naar huis.
Onderweg spraken wij over die wel hele mooie Kikkeroog. Wat moesten wij nu doen, wij wilden eigenlijk nog een tijdje wachten met de aanschaf, maar deze was zo mooi en dichtbij te koop. Verder fietsen en er over praten. s' Avonds er ook over gesproken. Als wij deze niet kochten wanneer zou er dan een gelegenheid komen om zo'n mooie auto te kunnen bemachtigen. Alleen de prijs was iets meer dan wij in ons hoofd hadden. Na een nacht er over geslapen te hebben, hebben we toch de knoop doorgehakt. Wij zouden terug gaan en kijken of wij tot een overeenstemming zouden kunnen komen. Dit bleek het geval en zo werden wij in het begin van 2002 eigenaar van een Kikkeroog. Wij hebben nu enkele duizenden kilometers met deze auto gereden en nog geen dag spijt van onze aankoop. Dit is het verhaal van onze Kikkeroog.

Harry & Annet